Analisten verwachten over 2016 minder omzet ArcelorMittal

Morgen komt het Nederlandse bedrijf ArcelorMittal met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van ArcelorMittal over dit jaar komt uit op 59,34 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 63,58 miljard euro bedroeg.

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,17 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van ArcelorMittal's resultaat per aandeel op een winst van 51 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,63 uit.

Analisten rekenen er niet op dat ArcelorMittal dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de industriële metaalproducenten ligt op een schamele 1,32 procent.

Laatste koersdoelen rond de 6 euro

ArcelorMittal wordt door 26 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 5,81 euro. Dit is circa 2 procent minder dan de huidige beurskoers van 5,93 euro.

Jefferies & Co., JP Morgan en TGB gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ArcelorMittal's marktkapitalisatie 12,66 miljard euro.

Om 16.55 staat het aandeel 3,53 procent hoger op 5,93 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.