Analisten gaan uit van recordjaar voor Cisco Systems

Fors dividend Cisco Systems

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Cisco Systems nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 1,07 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,41 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een nihile 1,74 procent.

Morgen presenteert het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Cisco Systems over dit jaar komt uit op 49,79 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 49,25 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2016

equity research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 12,18 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,43 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,91 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 37 dollar

Het aandeel Cisco Systems wordt door 11 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 34,38 dollar. Dit is circa 10 procent meer dan de huidige beurskoers van 31,37 dollar.

Raymond James, Deutsche Bank en Cowen and Company gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Cisco Systems 's marktkapitalisatie 157,76 miljard dollar.

Het aandeel staat om 17.55 0,96 procent hoger op 31,37 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.