Omzet Salesforce.com op hoogste niveau ooit aldus analisten

Salesforce.com zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,31 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,67 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Salesforce.com in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 663 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 95 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 77,92 te liggen.

Dividendbetalingen door Salesforce.com worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,86 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Salesforce.com 's marktkapitalisatie 49,66 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 74,02 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.