Adidas dit jaar beste Europese megacap

Het aandeel Adidas is dit jaar met afstand het beste Europese megacap aandeel. Het aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 58 procent hoger. Het Europese megacap segment (de bedrijven met een marktkapitalisatie van minimaal 20 miljard euro) staat het afgelopen jaar op een verlies van ruim 6,5 procent. Adidas wordt pas op grote afstand gevolgd door UDG Healthcare cat ruim 30 procent in koers hoger staat. Andere stevige megacap winnaars in Europa zijn Kering , ASML en Hermes.

Outpeformances aandeel Adidas versus Duitse markt

Adidasaandeel

Het aandeel Adidas doet het het afgelopen decennium al jaren steevast beter dan het gemiddelde Duitse aandeel. De grafiek hierboven laat zien dat het aandeel Adidas ieder jaar outperformde, vooral tussen 2006 en 2010. De jaren erna werd de outperformance wellicht minder maar bleef wel stringent.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 19,22 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 16,92 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Adidas in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 983 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,84 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 28,65 uit.

De consensus van het dividend ligt op 1,98 euro per aandeel. Adidas's dividendrendement komt hiermee op 1,43 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 1,57 procent.

Laatste koersdoelen rond de 177 euro

Het aandeel Adidas wordt door 30 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 138,73 euro. Dit is circa 0 procent minder dan de huidige beurskoers van 138,65 euro.

Nord Landesbank, Goldman Sachs en Cowen and Company gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adidas's marktkapitalisatie 27,76 miljard euro.

Om 14.42 staat het aandeel 0,36 procent lager op 138,65 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.