Chevron outperformer in Dow, nog steeds fors dividendrendement

Het aandeel Chevron behoort dit jaar samen met Caterpillar , Bank of America en JP Morgan tot de beste aandelen van de Dow Jones Industrial Average. Het gemiddelde Dow-aandeel staat dit jaar ruim 11 procent hoger terwijl Chevron ruim 23 in koers toenam. Over de afgelopen boekte het aandeel ook al forse winsten, met uitzondering van 2013 en 2014.

Buy & hold rendementen per jaar Chevron

Chevron

De stijging van Chevron is redelijk in lijn met de gehele Amerikaanse oliesector, die dit jaar al ruim 61% maar liefst hoger staat.

Fors dividend Chevron

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Chevron nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 4,29 dollar per aandeel. Het dividendrendement van Chevron ligt hiermee op 3,86 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,88 procent.

Dividendrendementen Chevron

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 115,02 miljoen dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 129,65 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2016

equity research

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,55 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,34 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 82,84.

Laatste koersdoelen rond de 111 dollar

Het aandeel Chevron wordt door 6 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 102,17 dollar. Dit is circa 8 procent minder dan de huidige beurskoers van 111 dollar.

Goldman Sachs , Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chevron's marktkapitalisatie momenteel 208,99 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 111 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.