KPN bij Nederland's goedkoopste aandelen

Op basis van de CAPE-ratio (de langere termijn koers/winst-verhouding) behoort het aandeel KPN tot de goedkopere aandelen van het Damrak. Gemiddeld wordt voor een aandeel KPN nu 5,4 maal de gemiddelde winst over de afgelopen 10 jaar betaald. Op basis van de analistentaxaties koerst het aandeel nu op een heel extreem dividendrendement van ruim 11 procent. Andere relatief goedkope aandelen (op basis van de CAPE-ratio) zijn o.a. Aegon , BAM , Arcadis en Grandvision.

Het hele mandje met Nederlandse aandelen met relatief lage CAPE-ratio's (tussen de 5 en de 10) staat over de afgelopen 12 maanden ruim 12 procent in het rood, hetgeen dus weer deels de lagere CAPE-ratio's verklaard.

Fors dividend KPN

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 30 cent per aandeel. KPN 's dividendrendement komt hiermee uit op 11,41 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,64 procent op.

Dividendrendementen KPN

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 6,83 miljoen euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 7,01 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 430 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 10 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 26,3 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 4 euro

Het aandeel KPN wordt door 25 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 3,40 euro. Dit is circa 29 procent meer dan de huidige beurskoers van 2,63 euro.

Morgan Stanley , ING en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KPN 's marktkapitalisatie momenteel 11,21 miljard euro.

Om 16.11 staat het aandeel 0,68 procent lager op 2,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.