Analisten gaan uit van recordjaar voor Citrix

Morgen komt het Amerikaanse aandeel Citrix met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,41 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 3,28 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Citrix in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 801 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5,19 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,81 te liggen.

Dividendbetalingen door Citrix worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de computerbedrijven ligt op een magere 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 100 dollar

Het aandeel Citrix wordt door 2 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 106,5 dollar. Dit is circa 15 procent meer dan de huidige beurskoers van 92,45 dollar.

Citigroup , Cowen and Company en Barclays gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Citrix 's marktkapitalisatie 14,86 miljard dollar.

Het aandeel staat om 20.54 2,38 procent hoger op 92,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.