Aanzienlijk dividendrendement Centurylink

Beleggers in het aandeel Centurylink kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Centurylink nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,1 dollar per aandeel. Centurylink's dividendrendement is dus 10,42 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Historische dividendrendementen Centurylink

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 22,3 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het concern 23,44 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Centurylink in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 1,49 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,39 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 7,6 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Centurylink's marktkapitalisatie 11,29 miljard dollar. Het aandeel Centurylink was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Centurylink 50 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 24 dollar.

Historische koersen Centurylink voorbije 10 jaar

beurskoers centurylink

Het aandeel sloot maandag op 10,56 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.