Analisten gaan uit van recordjaar voor Fuchs Petrolub

Morgen opent het Duitse bedrijf Fuchs Petrolub haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Fuchs Petrolub over dit jaar komt uit op 2,26 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,08 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fuchs Petrolub in beeld plus taxaties 2016

fundamental research

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 252 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,82 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,9 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,87 cent per aandeel. Fuchs Petrolub 's dividendrendement komt hiermee uit op 2 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 1,90 procent.

Laatste koersdoelen rond de 40 euro

Het aandeel Fuchs Petrolub wordt door 12 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 40,39 euro. Dit is circa 7 procent minder dan de huidige beurskoers van 43,49 euro.

Kepler Capital Markets, Equinet-ag en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fuchs Petrolub 's marktkapitalisatie 3,02 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.25 0,2 procent lager op 43,49 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.