Banco Santander in Europese kopgroep

Het aandeel van de grote Spaanse bank Banco Santander behoort tot de best presterende Europese megacaps. Het aandeel staat over de afgelopen 12 maanden bijna 21 procent hoger. Ondanks de forse koerswinst noteert het aandeel nog steeds met een relatief hoog dividendrendement. Andere goed presterende megacaps in Europa zijn o.a. Societe Generale en Volkswagen die respectievelijk 18 en 15 procent in waarde toenamen.

De gemiddelde Europese megacap met een Shiller PE tussen de 5 en de 10 won nipt 2 procent over de afgelopen 12 maanden.

Europese megacaps met Shiller PE 5-10

Bancosantander

We zien in de tabel hier dat het Italiaanse Eni , Allianz en Societe Generale momenteel met de hoogste dividendrendementen noteren.

Fors dividend Banco Santander

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Banco Santander nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,21 cent. Banco Santander 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Dividendrendementen Banco Santander

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 45,53 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 43,85 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Banco Santander in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 6,64 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 46 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 11,3 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Banco Santander 's marktkapitalisatie momenteel 75,71 miljard euro.

Het aandeel staat om 17.35 1,87 procent lager op 5,2 euro.

Historische koersen Banco Santander2007-2017

fundmantele data bancosantander

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.