Unibail-Rodamco kijkt actief naar overnames

Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco blijft de komende tijd actief kijken naar overnames. Dat zei bestuursvoorzitter Guillaume Poitrinal van Unibail-Rodamco donderdag in een gesprek met ANP-Reuters tijdens de jaarlijkse vastgoedbijeenkomst van de European Public Real Estate Association (EPRA).

Financiële kracht
De topman wilde desgevraagd niet zeggen of er op dit moment concrete gesprekken worden gevoerd over de overname van een vastgoedportefeuille of onderneming.

''We hebben de financiële kracht om meer te acquireren. Maar we zijn selectief en willen de juiste prijs betalen. En vergeet niet, we hebben pas een grote overname gedaan.''

Winkelcentra Polen
Het beursgenoteerde bedrijf kreeg onlangs van de Poolse mededingingsautoriteiten goedkeuring voor de overname van de Simon Ivanhoe-winkelcentra in Polen.

Het vastgoedbedrijf maakte begin februari al bekend Simon Ivanhoe, een Europees samenwerkingsverband tussen Simon Property Group en Ivanhoe Cambridge, over te nemen. Het ging daarbij om aandelen in zeven winkelcentra in Frankrijk en Polen.

Twijfels
Poitrinal zei verder dat hij zich geen zorgen maakt over de ontwikkeling van de activiteiten in Spanje. Enkele marktvorsers spraken onlangs hun twijfels uit over de ontwikkelingen in het land, dat een diepe economische crisis doormaakt.

Volgens Poitrinal verlopen de Spaanse activiteiten naar wens. ''We opereren er selectief, in de grote steden'', zo gaf hij aan. De markt staat volgens hem niet onder druk omdat er in Spanje voor ''funshopping in de grote winkelcentra te weinig plekken zijn''. ''En daar heeft de bevolking nog steeds de kracht voor.''

ANP