Lufthansa bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Fors dividend Lufthansa

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Lufthansa nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 0,53 cent per aandeel. Lufthansa 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,74 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de luchtvaartbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,87 procent op.

Dividendrendementen Lufthansa

Morgen zal het Duitse bedrijf Lufthansa haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 31,63 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 32,06 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lufthansa in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,58 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,09 euro over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 4,58 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 15 euro

Het aandeel Lufthansa wordt door 29 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 11,67 euro. Dit is circa 18 procent minder dan de huidige koers van 14,16 euro.

De laatste 3 adviezen voor luchtvaartsector zijn afkomstig van Beleggers Belangen Societe Generale en Oddo Seydler Bank

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Lufthansa 's marktkapitalisatie op dit moment 6,55 miljard euro.

Om 10.01 staat het aandeel 0,46 procent hoger op 14,16 euro.

Historische koersen Lufthansa voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek lufthansa

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.