Analistenkorps rekent op omzetgroei SGL Carbon

Morgen komt het Duitse bedrijf Fuchs Petrolub met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,36 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,08 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fuchs Petrolub in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 264 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,9 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,03 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,92 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 1,67 procent.

Laatste taxaties rond de 40 euro

Het aandeel Fuchs Petrolub wordt door 11 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 40,88 euro. Dit is zo'n 6 procent minder dan de huidige koers van 43,75 euro.

Kepler Capital Markets, Equinet-ag en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Fuchs Petrolub 's marktkapitalisatie 3,04 miljard euro.

Om 10.23 staat het aandeel 0,77 procent lager op 43,75 euro.

Historische koersen Fuchs Petrolub afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse fuchspetrolub

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.