Unibail-Rodamco eerlijk gewaardeerd

Recent kondigde vastgoedfonds Unibail-Rodamco aan dat het de komende periode actief zal gaan kijken naar overnames. In een gesprek met ANP-Reuters stelde de topman van het concern dat het selectief zal kijken naar overnames, terwijl hij zich geen zorgen maakt over de activiteiten in het noodlijdende Spanje. Analisten zijn echter gemiddeld van mening dat het aandeel momenteel eerlijk is gewaardeerd, al zien sommige nog enig opwaarts potentieel.

Door onze redactie

Overnames
In een gesprek met ANP-Reuters tijdens de jaarlijkse vastgoedbijeenkomst van de European Public Real Estate Association (EPRA) zei bestuursvoorzitter van Unibail-Rodamco Guilaume Poitrinal dat het Frans-Nederlandse vastgoedfonds de komende periode actief zal gaan kijken naar overnames.

Poitrinal wilde echter niet zeggen of er momenteel concrete gesprekken plaatsvinden over de overname van een vastgoedportefeuille danwel onderneming. Volgens de topman heeft het bedrijf de financiële kracht om meer te acquireren, maar is het selectief en wil het wel de juiste prijs betalen.

Daarnaast wijst Poitrinal erop dat het recent nog een grote overname heeft gedaan. Unibail-Rodamco kreeg namelijk recent van de Poolse mededingingsautoriteiten het groene licht voor de overname van de Simon Ivanhoe-winkelcentra in polen. De overname maakte Unibail-Rodamco al in februari van dit jaar bekend. Het ging daarbij om aandelen in zeven winkelcentra in Frankrijk en Polen.

Poitrinal zei verder zich geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de activiteiten in Spanje, ondanks dat marktanalisten recent nog hun zorgen uitten over de ontwikkelingen in het land aangezien het momenteel in een zeer diepe economische crisis verkeert. Volgens de topman van Unibail-Rodamco verlopen de Spaanse activiteiten echter naar wens en opereert het selectief in de grote steden. Daarnaast stelt de bestuursvoorzitter dat de markt niet onder druk staat omdat er in Spanje voor het zogenaamde funshopping in de grote winkelcentra weinig plekken zijn en de bevolking om deze winkelcentra te bezoeken nog voldoende financiële slagkracht heeft.

Koersdoel verhoogd
De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft maandag 6 september het koersdoel voor Unibail-Rodamco verhoogd van 174 euro naar 177 euro. De analisten gaan ervan uit dat het Frans-Nederlandse vastgoedconcern met zijn focus op grote winkelcentra en vermogen om nieuwe projecten in Parijs te financieren, een goede groei van inkomsten kan genereren met daarbij beperkte risico’s. Mede daarom blijven de analisten bij hun buy-advies voor het aandeel.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 154,77 euro, wat zeer dicht bij de huidige koers van het aandeel ligt. Dit geeft aan dat analisten gemiddeld van mening zijn dat het aandeel momenteel eerlijk gewaardeerd is.

Dat analisten het aandeel eerlijk gewaardeerd vinden is deels te verklaren in het feit dat de koers van het aandeel zich vanaf begin halverwege mei dit jaar sterk heeft ontwikkeld. Destijds stond de koers op bijna 120 euro, maar inmiddels noteert de koers op een niveau van ongeveer 155 euro. Dit leverde beleggers een rendement op van ruim 29%.

Er staan voor het aandeel 9 koop- en 13 houdadviezen uit. Geen van de analisten heeft een verkoopadvies voor Unibail-Rodamco uitstaan, waardoor de consensus voor het aandeel overwegend positief is. Gezien de vele houdadviezen die ook recent zijn herhaald kan gesteld worden dat analisten een behoudende houding hebben aangenomen voor het aandeel.