PostNL in top Nederlandse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel PostNL kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel PostNL nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,19 cent verwacht. PostNL's dividendrendement komt neer op 9,95 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een relatief royale 2 procent.

Historische dividendrendementen PostNL

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,85 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 2,77 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten PostNL in beeld plus taxaties 2019

koersdata

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 115 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 23 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8,3.

Laatste koersdoelen rond de 2 euro

Kepler Capital Markets, Jefferies & Co. en Citigroup gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

PostNL's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 868,28 miljoen . Het aandeel PostNL was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds september vorig jaar staat het aandeel PostNL 31 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 3 euro.

Historische koersen PostNL voorbije 10 jaar

koersdata postnl

Klikt u hier voor dividend aandeel PostNL. Om 11.20 stond het aandeel 0,1 procent lager op 1,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.