Chevron in lijn omlaag met Amerikaanse oliesector

Dit jaar is voor de meeste Amerikaanse olieaandelen een vrij beroerd jaar. Het gemiddelde olieaandeel staat dit jaar ruim 9 procent lager. Ook de Europese olieaandelen staan dit jaar lager maar verloren met een min van 4,8 procent wat minder.

Rendementen Chevron versus Amerikaanse beurs

Olieamerika

Het aandeel Chevron deed het over de afgelopen 10 jaar toevallig hetzelfde als het gemiddelde Amerikaanse aandeel: beiden staan ruim 46 procent hoger. Het aandeel deed het over de kortere perioden echter weer behoorlijk slechter dan de Amerikaanse beurs.

Fors dividend Chevron

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Chevron nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,35 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 4,04 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,40 procent.

Dividendrendementen Chevron

De omzet van Chevron over dit jaar komt uit op 144,96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 110,48 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2016

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 8,71 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Chevron's resultaat per aandeel op een winst van 4,55 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,69 uit.

Recente koersdoelen rond de 124 dollar

Het aandeel Chevron wordt door 3 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 124,33 dollar. Dit is circa 16 procent meer dan de huidige koers van 107,78 dollar.

Jefferies & Co., Goldman Sachs en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chevron's marktkapitalisatie 202,93 miljard dollar.

Het aandeel staat om 19.11 0,15 procent lager op 107,78 dollar.

Historische koersen Chevron voorbije 10 jaar

koersgrafieken chevron

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.