Geen verkoopadviezen Heineken

Voor bierbrouwer Heineken staan geen verkoopadviezen uit. Dit optimisme onder de analisten uit zich in een koppositie in de internationale brouwerijsector (gemeten naar consensus). Heineken wordt gevolgd door de Belgische gigant Inbev. Het gemiddelde koersdoel voor Heineken bedraagt 46,50 euro, Heineken noteert hier nu nog zo'n 3,50 euro onder.

Vanmorgen meldde Heineken dat ze haar winstverwachting voor 2007 heeft verhoogd. Heineken verwacht een groei van de nettowinst te realiseren tussen de 20% en 25%.

Analist Richard Withagen van SNS Securities verhoogde deze morgen zijn koersdoel met 3,50 euro naar 47,50 euro, bij een herhaald houdenadvies. Analist Richard Withagen verhoogde het koersdoel na de verhoging van Heineken zelf omtrent de verwachtingen voor 2007.

Waar eerder werd uitgegaan van een groei tussen de 10% en 13% wordt nu uitgegaan van een groei tussen de 20% en 25%. De reden voor deze verhoging is volgens Heineken de groei van het volume. De analist ziet de premium beer portfolio als hoofdfactor voor de sterke groei in het volume. Dit is een gevolg van de gekozen strategie door CEO Van Boxmeer en zijn team aldus analist Withagen.

Petercam handaaft ook haar koopadvies voor Heineken , met een opgewaardeerd koersdoel van 50,00 euro (voorheen 46,20 euro). De Analist-rating voor het aandeel staat op 4 sterren.