UCB in Europese farmaciekopgroep

Het Belgische aandeel UCB was het voorbije jaar één van de betere aandelen bij de Europese farmaciebedrijven. Sinds begin dit jaar staat UCB ruim 19 procent in de plus. De Europese farmasector staat ruim 9 procent hoger. Andere Europese farmaciebedrijven die de laatste tijd behoorlijke koerswinsten hebben gemaakt zijn, zijn o.a. Nicox, Evotec en Ipsen.

Momentum Europese farmasector

beurskoers

We zien dat de uitslagen bij zowel de winnaars als de verliezers enorm zijn. Daarnaast zien we dat de Europese farmaceuten over de afgelopen 12 maanden het ruim 9 procent beter hebben gedaan dan de Amerikaanse.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 4,3 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 676 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 3,7 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,75.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,26 euro. UCB 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,72 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,32 procent op.

Laatste taxaties rond de 70 euro

Het aandeel UCB wordt door 13 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 76,38 euro. Dit is circa 5 procent meer dan de huidige koers van 73,09 euro. De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Goldman Sachs Jefferies & Co. en Morgan Stanley .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 13,76 miljard euro.

Historische koersen UCB van 2007 tot 2017

beurskoers ucbHet aandeel staat om 16.09 1,34 procent lager op 73,09 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.