Ford nog steeds bij hoogste dividenden VS megacaps

Fors dividend Ford Motor

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Ford Motor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,68 cent. Ford Motor 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,03 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1,30 procent op.

Dividendrendementen Ford Motor

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 141,6 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 149,56 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 6,35 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,59 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 7,09.

Laatste koersdoelen rond de 79 dollar

Het aandeel Ford Motor wordt door 14 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 76 dollar. Dit is circa 5 procent meer dan de huidige koers van 11,27 dollar. ER Capital, RBC Capital Markets en Beleggers Belangen gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ford Motor 's marktkapitalisatie 44,63 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 11,27 dollar.

Historische koersen Ford Motor

aandelenanalyses fordmotor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.