Orange Belgium bij laagste CAPE-ratio's Belgie

Het Belgische aandeel Orange Belgium noteert momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van de Europese mobiele telefonie aanbieders. Voor een aandeel wordt nu circa 6,3 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de mobiele telefonie aanbieders dat nu circa 41,95 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Orange Belgium over dit jaar komt uit op 1,26 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,24 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Orange Belgium in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 64 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 1,06 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 18,8.

Fors dividend Orange Belgium

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,72 cent. Orange Belgium's dividendrendement komt hiermee uit op 3,61 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mobiele telefonie aanbieders levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,70 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 10 euro

De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van NIBC ING en Beleggers Belangen.