Analisten gaan uit van recordomzet Lufthansa, aandeel bij beste in sector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 29 procent één van de betere aandelen in haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de luchtvaartsector leverde de dit jaar een winst op van 11 procent. Andere sterk presterende sectorgenoten zijn o.a. , IAG plc en Air France-KLM - Air France-KLM . Bij de sectorverliezers behoren o.a. Air Berlin PLC PLC, Finnair en Air France-KLM - Air France-KLM .

Rendementen Lufthansa versus luchtvaartsector

stock

Buy & hold rendementen aandeel Lufthansa over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkt verlies van 27 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 55 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers luchtvaartsector

stock

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 92 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 5,36 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 32 procent in de plus en sinds 2007 10 procent in de min.

Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 33,34 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 31,66 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Lufthansa in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 1,12 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,4 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6,6 uit.

Fors dividend Lufthansa

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,5 cent. Lufthansa 's dividendrendement komt hiermee op 3,16 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een nihile 0,46 procent.

Laatste koersdoelen rond de 14 euro

Exane BNP Paribas, Morgan Stanley en DZ Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Lufthansa 's marktkapitalisatie 7,35 miljard euro.

Historische beurskoersen Lufthansa

financiele analyse lufthansaHet aandeel staat om 13.24 0,28 procent lager op 15,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.