ITV enorme outperformer in tanende tv-sector

Door het forse rendement over gelopen 10 jaar van 113 procent behoort het aandeel tot de top van de televisie- & radiobedrijven. Aandelen uit de sector leverden de voorbije 10 jaar een winst op van circa 19 procent. Het gemiddelde aandeel uit de televisie- & radiobedrijven leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 19 procent. Andere sterk presterende vakgenoten zijn o.a. Xilam Animation , Fullsix en Alma Media. Bij de sectorverliezers horen o.a. Impresa, Mediacontech en Technicolor.

Rendementen ITV versus televisie & radiosector

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel ITV over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevig winst van 113 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 180 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Gemiddeld kost de sector nu 11 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -2,46 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector ruim 83 procent winst en sinds 2007 19 procent winst.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 3,11 miljard GBp. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,06 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten ITV in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 648 miljoen GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 16 GBp verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 13,59.

Fors dividend ITV

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 8 GBp. ITV 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,68 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de televisie- & radiobedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,71 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 276 GBp

JP Morgan, Liberum en Macquarie Research gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ITV 's marktkapitalisatie 875,12 miljard GBp.

Historische koersen ITV

fundmantele data itvHet aandeel staat om 18.01 0,18 procent hoger op 217,4 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.