Aandeel ITV aan kop qua Engelse dividendaandelen

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel ITV nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 8 GBp. ITV 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 5,1 procent. Het doorsnee dividend van de televisie- & radiobedrijven ligt op een schamele 0,64 procent.

Historische dividendrendementen ITV

Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,07 miljard GBp. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 3,06 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten ITV in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 625 miljoen GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 16 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,8 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 247 GBp

HSBC , Barclays en Liberum gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ITV 's beurswaarde 631,18 miljard GBp.

Historische beurskoersen ITV

fundmantele data itv

Het aandeel sloot vrijdag op 156,8 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.