Home Depot dit jaar bij beste Dow aandelen

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 9 procent tot één van de betere aandelen van Amerika. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in de plus (+1 procent). Het gemiddelde Amerikaanse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 3,8 procent hoger.

Dow Jones winnaars dit jaar

Dowwinnaars

Dow Jones verliezers dit jaar

Dowverliezers

Rendementen Home Depot versus Amerikaanse aandelen

stock price

Buy & hold rendementen aandeel Home Depot over diverse periodes, exclusief dividendrendementen


Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een royaal winst van 285 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 186 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 99,04 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 94,6 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 8,52 miljard dollar. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 7,19 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,29 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,54 dollar. Home Depot 's dividendrendement komt hiermee op 2,43 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,05 procent op.

Recente koersdoelen rond de 145 dollar

Beleggers Belangen, Oppenheimer & Co en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Home Depot 's marktkapitalisatie nu 182,68 miljard dollar.

Historische koersen Home Depot

koersdata homedepotHet aandeel sloot donderdag op 145,91 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.