Omzet Novozymes op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen komt het Deense bedrijf Novozymes met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Novozymes over dit jaar komt uit op 14,79 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novozymes in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 3,16 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 10,68 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 27,32 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4,22 euro verwacht. Het dividendrendement van Novozymes ligt hiermee op 1,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een relatief royale 3,27 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Novozymes 's marktkapitalisatie op dit moment 72,84 miljard euro.

Om 10.19 staat het aandeel 0,07 procent lager op 291,8 euro.

Historische koersen Novozymes

koersdata novozymes

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.