Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet Akamai

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Akamai met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Akamai over dit jaar komt uit op 2,56 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,2 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 474 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,71 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,49 uit.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Akamai geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 1,32 procent.

Actuele koersdoelen rond de 62 dollar

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , JP Morgan en RBC Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Akamai 's marktkapitalisatie 10,8 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 60,94 dollar.

Historische koersen Akamai afgelopen 10 jaar

aandeel akamai

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.