Onzekerheden voor Herbalife

Ondanks dat de beurskoers van het aandeel Herbalife de laatste tijd als een raket ging (het aandeel won ruim 42 procent in de afgelopen 6 maanden) lijkt de euforie toch iets teveel geweest. Het bedrijf stelde onlangs haar verwachtingen voor dit jaar neerwaarts bij. Herbalife duidt op toegenomen concurrentie en ook druk door wettelijke regelgevingen. Diverse analisten stellen ook dat het bedrijf zeker last zal hebben als de Federal Reserve de rente zal verhogen.

Het gros van Herbalife’s omzet komt echter van buiten de VS. Het bedrijf wordt inmiddels door de SEC onderzocht vanwege een mogelijke corruptieschandaal in China.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 4,55 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 4,49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Herbalife Ltd in beeld plus taxaties 2017

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 374 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 4,61 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,97 uit.

De consensus van de analisten luidt dat Herbalife Ltd geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,36 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Herbalife Ltd' momenteel circa 6,4 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 68,99 dollar.

Historische koersen Herbalife Ltd2007-2017

koersdata herbalifeltd

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.