Analisten zien McDonald's doorstijgen

2017 is tot nu toe absoluut een succesjaar voor het aandeel McDonald's . Dit jaar staat het aandeel ruim 24 procent hoger en daarmee wint het ruim van de andere Dow Jones aandelen die dit jaar 3 procent hoger staan.

De analisten van zakenbank Credit Suisse verhoogden vrijdag hun koersdoel naar 157 dollar. Dit is momenteel de hoogste taxatie voor het aandeel. De analisten spreken van een goed momentum voor de omzetten bij de fastfoodketen. McDonald's heeft diverse plannen om haar verkopen verder te verhogen.

In de VS kosten frisdranken nu 1 dollar een koffie 2 dollar. Deze prijsverlagingen leverde het bedrijf direct al meer omzet op. Daarnaast wil het bedrijf ook aan bediening aan tafel gaan doen en wil het haar assortiment ook met kip uitbreiden. Daarnaast kan het bedrijf profiteren van gunstigere regelgeving voor bedrijven om makkelijker personeel te kunnen aannemen en ontslaan.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 22,45 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 24,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 5,14 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van McDonald's 's resultaat per aandeel op een winst van 6,39 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,71.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,81 dollar. McDonald's 's dividendrendement ligt dus op 2,52 procent. Het doorsnee dividendrendement van de horecasector ligt op een nihile 0,14 procent.

Laatste taxaties rond de 153 dollar

De laatste 3 adviezen voor het horecaconcern zijn afkomstig van Barclays , Canacord Adams en Sanford C. Bernstein & Co.

McDonald's 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 137,36 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 151,48 dollar.

Historische koersen McDonald's voorbije 10 jaar

koersgrafieken mcdonald's

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.