Aandeel Fuchs Petrolub noteert met premie in Europese olie- en gassector

Het Duitse aandeel Fuchs Petrolub koerst nu één de hoogste Shiller PE-ratio's van de Europese olie- en gasbedrijven. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 51 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel iets lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de olie- en gasbedrijven dat nu circa 53,82 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese olie- en gasbedrijven

aandeel

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,39 miljard euro. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fuchs Petrolub in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 270 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 1,95 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 26,05.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,94 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,85 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0,34 procent.

Jongste koersdoelen rond de 47 euro

Helvea Baader, M.M. Warburg & Co. en UBS gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fuchs Petrolub 's marktkapitalisatie 3,53 miljard euro.

Historische koersen Fuchs Petrolub van 2007 tot 2017

aandeel fuchspetrolubOm 17.01 staat het aandeel 0,98 procent lager op 50,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.