Aandeel McDonald's dit jaar bij beste Amerikaanse aandelen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 27 procent één van de beste aandelen van de Amerikaanse aandelenmarkten .Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+19 procent). Het doorsnee Amerikaanse aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 6,79 procent in waarde toe.

Rendementen McDonald's versus Amerikaanse aandelen

historische koersen

Buy & hold rendementen aandeel McDonald's over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 199 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 74 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

McDonald's zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal aan de pers presenteren. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 22,47 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 24,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 5,16 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6,4 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 24,16 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,81 dollar. McDonald's 's dividendrendement komt hiermee op 2,46 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een summiere 0,14 procent.

Laatste taxaties rond de 157 dollar

RBC Capital Markets, Credit Suisse en Canacord Adams gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt McDonald's 's totale beurswaarde 140,23 miljard dollar.

Historische koersen McDonald's

aandelenanalyses mcdonald'sHet aandeel sloot vrijdag op 154,64 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.