Cloud en ook Blockchain nieuwe impulsen Microsoft

Microsoft stond de laatste tijd op Wall Street erg in de schijnwerpers vanwege haar uitbreidingen op het gebied van clouddiensten en futuristische zaken zoals Blockchain en ‘machine learning’. Microsoft ’s Azure platform heeft momenteel hele sterke marges. Bij het onderdeel cloud verdiende het bedrijf in het derde kwartaal ruim 6,8 miljard dollar.

Eerder in juni meldde een beleggingsfirma dat Microsoft ’s resultaten waarschijnlijk boven de consensus zullen liggen. Verder zou de vraag naar Microsoft ’s clouddiensten juist hoger zijn dan bij haar concurrentie. Verder heeft Microsoft al activiteiten in de Blockchain-industrie. Kenners schatten hier de waarde per 2021 van in op circa 2,3 miljard dollar. Onlangs tekende Microsoft nog een samenwerkingsovereenkomst met Accenture op het gebied van Blockchain.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 96,24 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 85,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 23,71 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 3,03 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 22,6.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,6 dollar verwacht. Microsoft 's dividendrendement ligt dus op 2,34 procent. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,78 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 76 dollar

RBC Capital Markets, Barclays en Cowen and Company gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microsoft 's beurswaarde 549,77 miljard dollar.

Om 18.36 staat het aandeel 0,74 procent hoger op 68,49 dollar.

Historische koersen Microsoft afgelopen 10 jaar

koersgrafieken microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.