Analisten noemen Cofinimmo te duur aandeel, wel enorm dividendrendement

Het gros van de analisten noemt het aandeel Cofinimmo op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 3 keer verkoop, 4 keer houd en 1 keer koop. Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 99,36 euro. Dit is zo'n 6 procent minder dan de huidige koers van 106,2 euro.

De laatste 3 adviezen voor vastgoedsector zijn afkomstig van DeGroof Petercam, Exane BNP Paribas en Berenberg

Taxaties voor Cofinimmo geconcentreerd

aandeel

De omzet van Cofinimmo over dit jaar komt uit op 213,99 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 214,32 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cofinimmo in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 132 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,66 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,95.

Fors dividend Cofinimmo

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5,37 euro. Cofinimmo 's dividendrendement komt hiermee op 5,06 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedsector ligt op een summiere 0,99 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 107 euro

DeGroof Petercam, Exane BNP Paribas en Berenberg gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Cofinimmo ' momenteel circa 2,16 miljard euro.

Historische koersen Cofinimmo2007-2017

koersgrafieken cofinimmo

Het aandeel sloot donderdag op 106,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.