Deutsche Post bij beter presterende Duitse megacaps

Deutsche Post outperformt Duitse megacaps

Het aandeel Deutsche Post behoort momenteel tot de beter renderende Duitse megacaps. Over het afgelopen jaar staat de megacap zelfs 32 procent hoger. De Duitse megacaps staan 21 procent in de plus. Voor een aandeel Deutsche Post wordt nu 27 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Duitse megacaps worden nu op 26 verhandeld.

Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 60,81 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 57,33 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Post in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,74 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,24 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15,26 te liggen.

Fors dividend Deutsche Post

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,11 euro. Deutsche Post's dividendrendement ligt dus op 3,25 procent. Het doorsnee dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een nihile 0,46 procent.

Actuele koersdoelen rond de 31 euro

Sanford C. Bernstein & Co, Kepler Capital Markets en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Deutsche Post' nu rond de 41,4 miljard euro.

Om 14.57 stond het aandeel 0,29 procent lager op 34,18 euro.

Historische koersen Deutsche Post van 2007 tot 2017

financiele analyse deutschepost

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.