Omzet Microsoft op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen zal het Amerikaanse Microsoft haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Microsoft over dit jaar komt uit op 96,24 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 85,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 23,71 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,03 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,19 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,6 dollar. Microsoft 's dividendrendement ligt dus op 2,18 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een nihile 0,16 procent.

Actuele koersdoelen rond de 81 dollar

Goldman Sachs , RBC Capital Markets en Barclays gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Microsoft 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 588,38 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 73,3 dollar.

Historische koersen Microsoft voorbije 10 jaar

beurskoers microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.