Deze analisten noemen aandeel Netflix te duur

Het aandeel Netflix wordt de laatste tijd veel gevraagd. Het bedrijf publiceerde eerder hoger dan verwachte groeicijfers qua aantal betalende leden. In het eerste kwartaal kreeg het bedrijf er ruim 5,2 miljoen nieuwe klanten bij. De consensus van deze groei lag met 3,2 miljoen klanten fors lager. Er zijn echter diverse analisten die ondanks de harde groei het aandeel nu veel te duur vinden.

Richard “Trip” Miller, de baas bij het bekende hedgefund Gullane Capital stelde dat hij op korte termijn een crash van het aandeel verwacht. Miller stelt dat Netflix in een wereld opereert waar de toegangbarrières heel erg laag zijn. Miller duidt verder op de gigantische burnrate van ruim 1,5 miljard dollar. Andere analisten duiden op de concurrentie van Facebook en Snapchat die beiden ook exclusieve televisie programma’s en streaming content aan gaan bieden. Deze opkomsten zullen zeker het marktaandeel van Netflix verkleinen zo stellen diverse analisten.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van NetFlix over dit jaar komt uit op 11,48 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 8,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 523 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,16 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 158,28.

Dividendbetalingen door NetFlix worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een summiere 0,09 procent.

Laatste koersdoelen rond de 185 dollar

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Canacord Adams en UBS .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NetFlix 's marktkapitalisatie 78,57 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.21 0,38 procent hoger op 183,6 dollar.

Historische beurskoersen NetFlix

aandeel netflix

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.