Twitter: overname is de enige hoop zo stelt Wall Street

Het aandeel Twitter ging de laatste dagen behoorlijk onderuit ondanks dat de resultaten over het tweede kwartaal beter dan verwacht waren. Het lijkt er op dat de markt vooral keek naar de hoeveelheid actieve gebruikers en niet naar de hogere omzetten. Over juni had Twitter ruim 328 miljoen actieve gebruikers. Dit is vrijwel gelijk aan de voorgaande maanden.

Het dagelijkse actieve gebruik steeg echter wel. Vergeleken met het gebruik van bijvoorbeeld Facebook en Instagram lijkt het gebruik van Twitter heel karig. Twitter stelde dat het verwacht dat de marges over het derde kwartaal zullen slinken. Mede daarom luidt de consensus op Wall Street dat de enige boost voor het aandeel een overname kan zijn.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,37 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het concern 2,53 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Twitter Inc in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 230 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Twitter Inc's resultaat per aandeel op een winst van 34 cent. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 49,53 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat Twitter Inc dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de entertainmentbedrijven ligt op een magere 0,63 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Twitter Inc's beurswaarde 11,69 miljard dollar.

Historische koersen Twitter Inc afgelopen 10 jaar

beurskoers twitterinc

Het aandeel sloot donderdag op 16,84 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.