GE ver op weg met kostenbesparingen

De recent gepubliceerde resultaten van General Electric over het tweede kwartaal lagen onder de verwachtingen van de analisten. Het bedrijf had tegenwind bij de onderdelen olie en gas. Diverse analisten stellen echter dat het maar beperkte tegenvallers zijn en dat het aandeel nu aantrekkelijk gewaardeerd is. Dit mede door de komst van de nieuwe CEO in augustus die waarschijnlijk radicale maatregelen aan zal kondigen.

Veel analisten roemen het aandeel ook vanwege het dividend en vrij stabiele kasstromen. Voor 2018 rekenen de meeste analisten op groei van zowel de omzet als de winst. Verder lijkt het bedrijf goed op weg om nog dit jaar voor ruim 1 miljard aan kosten te besparen. Vanaf begin dit jaar bezuinigde het bedrijf al voor ruim 650 miljoen euro.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 125,46 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 123 ,69 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13,28 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,57 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16,43.

Fors dividend General Electric

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,96 cent verwacht. General Electric 's dividendrendement ligt dus op 3,72 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,22 procent op.

Actuele koersdoelen rond de 29 dollar

De laatste 3 adviezen voor het gediversifieerde industriële bedrijf zijn afkomstig van Independent Research, Morgan Stanley en Goldman Sachs .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt General Electric 's marktkapitalisatie 241,89 miljard dollar.

Historische koersen General Electric2007-2017

aandelenanalyse generalelectric

Het aandeel sloot donderdag op 25,79 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.