Analisten gaan uit van superjaar voor Rheinmetall

Rheinmetall komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Rheinmetall over dit jaar komt uit op 5,89 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 5,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Rheinmetall in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 228 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 5,28 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 16,27 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,65 euro verwacht. Rheinmetall 's dividendrendement komt hiermee op 1,92 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de automotive bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,72 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 90 euro

Commerzbank, UBS en Deutsche Bank gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Rheinmetall 's beurswaarde 3,65 miljard euro.

Om 13.48 stond het aandeel 0,31 procent lager op 85,88 euro.

Historische beurskoersen Rheinmetall

aandeel rheinmetall

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.