Gunstige perspectieven Novartis

Het aandeel Novartis wordt door veel analisten behoorlijk geroemd. Dit jaar staat het aandeel ruim 15 procent hoger en behoort daarmee tot de outperformende farmaceuten. Het onderdeel Alcon boekte in het tweede kwartaal een behoorlijke groei. Veel analisten verwachten veel potentieel voor deze tak die zich richt op de hard groeiende markt voor hart- en vaatziekten. Voor de komende jaren wordt door diverse analisten de waarde van deze markt op ruim 10 miljard dollar getaxeerd.

Beleggerssite The Street verwacht voor de meeste takken van Novartis groei en vooral voor het onderdeel leukemie waar het bedrijf wellicht dit jaar groen licht van de FDA (Food and Drug Administration) voor krijgt om in oktober te mogen starten.

De omzet van Novartis over dit jaar komt uit op 48,61 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 49,39 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 10,99 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,75 CHF over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17,35.

Fors dividend Novartis

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,86 CHF. Novartis 's dividendrendement komt hiermee op 3,47 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1,32 procent.

Laatste koersdoelen rond de 89 CHF

Morgan Stanley , Jefferies & Co. en Deutsche Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Novartis 's beurswaarde 195,61 miljard CHF.

Het aandeel staat om 17.31 0,42 procent hoger op 82,4 CHF.

Historische koersen Novartis

aandelenanalyses novartis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.