Boeing op alltime high

Het optimisme over de Amerikaanse vliegtuigbouwer lijkt maar niet op te kunnen. Het aandeel noteert nu rond haar hoogste koers ooit (236 dollar). De resultaten die het bedrijf over het tweede kwartaal boekte lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. De netto kasstroom uit de operationele activiteiten kwam uit op 5 miljard dollar (de consensus lag op de helft).

De omzet daalde met ruim 8 procent maar dit werd deels gecompenseerd door 17 procent minder kosten. Veel analisten verwachten dat voor 2018 en 2019 hogere omzetten ondanks de forse bezuinigingen bij het bedrijf. Bij het onderdeel vrachtvervoer steeg het verkeer met 10 procent. Verder ziet het bedrijf veel groei bij het luchtvaartverkeer wereldwijd.

Bij het onderdeel defensie heeft het bedrijf echter wel veel tegenwind door gestegen concurrentie. Daarbij verloor het bedrijf diverse contracten met overheden. Bij het onderdeel ruimtevaart voorzien veel analisten behoorlijk veel groei en noemen dit ook de kasgenerator van de toekomst voor het bedrijf. Eerder verhoogde beleggingshuis Argus Research haar koersdoel tot 270 dollar.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 91,87 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 94,57 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 6,18 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9,95 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,04 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5,61 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 2,35 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een summiere 0,42 procent.

Actuele koersdoelen rond de 241 dollar

De meest recente adviezen voor het luchtvaart/defensiebedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Canacord Adams en Sanford C. Bernstein & Co.

Boeing 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 159,44 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 239,17 dollar.

Historische koersen Boeing2007-2017

fundmantele data boeing

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.