Forse boete Boeing ivm fraude

 • Boeing heeft aangekondigd dat het in totaal meer dan $ 2,5 miljard aan strafrechtelijke boetes zal betalen als onderdeel van een overeenkomst met het Amerikaanse ministerie van Justitie

 • De boete is het oplossen van een strafrechtelijke aanklacht in verband met de twee dodelijke crashes van het 737 MAX-vliegtuig

 • De betaling bestaat uit een criminele geldboete van $ 243,6 miljoen, compensatiebetalingen aan Boeing-klanten van $ 1,77 miljard en de oprichting van een fonds van $ 500 miljoen aan begunstigden van de slachtoffers

 • Volgens een verklaring van de DoJ's Criminal Division, "kozen de werknemers van Boeing het pad van winst boven openhartigheid door materiële informatie van de FAA over de werking van haar 737 MAX-vliegtuig te verbergen en zich in te spannen om bedek hun bedrog"

 • Deze straf wordt gevolgd door het nieuws van een Boeing 737-vliegtuigongeluk in Indonesië, waarbij 60 mensen het leven lieten

  Boeing verwachtingen

  Over 2020 verdient het bedrijf uit Chicago volgens de gepolste analisten uit op 58,01 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 84,82 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Boeing Oekraine ©

  Boeing
  Boeing


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 5,58 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 9,29 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op -22,43 te liggen.

  Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf volgens de analisten wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 1,81 dollar per aandeel. Boeing 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,87 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een nihile 0,24 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 februari een interimdividend van 45 cent uit zal gaan keren.

  Laatste taxaties rond de 282 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het luchtvaart/defensiebedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, JP Morgan en Jefferies & Co.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 118,3 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 37 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 350 dollar.

  Historische koersen Boeing 2007-2020

  historische koersen boeing

  Klikt u hier voor dividend aandeel Boeing. Om 20.42 staat het aandeel 0,07 procent lager op 208,41 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.