Amazon lijkt geen grote bedreiging voor Home Depot

Eerder schreven we al over de opkomst van Amazon.com in de Amerikaanse doehetzelf-sector. Het aandeel Home Depot lag de laatste tijd behoorlijk onder druk op nieuws door druk van e-commercebedrijf Amazon.com . Dit ondanks de resultaten over het tweede kwartaal die boven de consensus lagen. Toch lijken diverse analisten niet heel angstig te zijn voor de opkomst van Amazon.com want veel grote producten van Home Depot zijn simpelweg niet online te koop

Onlangs stelde analist Alan Rifkin van beleggingshuis BTIG in een interview met zakenzender CNBC dat de scepsis over de druk van Amazon.com op Home Depot erg overdreven wordt. Daarnaast is Home Depot ook zelf bezig met uitbreiding van haar e-commerce kanaal. In 2016 steeg haar online omzet met ruim 22 procent. Voor dit jaar heeft Home Depot haar guidance dan ook opwaarts bijgesteld (dit was de tweede verhoging dit jaar). De omzetgroei komt nu naar Home Depot ’s verwachting zo’n 5,5 procent hoger uit.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 99,88 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 94,6 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 8,7 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 7,33 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,42 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,63 dollar. Home Depot 's dividendrendement ligt dus op 2,43 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een summiere 0,58 procent.

Laatste koersdoelen rond de 160 dollar

Barclays , BMO Capital Markets en Beleggers Belangen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Home Depot 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 187,39 miljard .

Het aandeel staat om 16.08 0,86 procent lager op 149,67 dollar.

Koershistorie Home Depot 2007-2017

financiele analyse homedepot

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.