Analisten rekenen op recordjaar Marine Harvest

Morgen zal het Noorse Marine Harvest haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 3,86 miljard NOK. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 3,51 miljard NOK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Marine Harvest in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 714 miljoen NOK. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 1,48 NOK over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 106,96.

De consensus van het dividend ligt op 1,26 NOK per aandeel. Marine Harvest 's dividendrendement komt hiermee op 0,8 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,77 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Marine Harvest ' nu rond de 71,25 miljard NOK.

Het aandeel sloot dinsdag op 158,3 NOK.

Historische koersen Marine Harvest

historische koersen marineharvest

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.