Aandeel Statoil nu qua CAPE bij duurste olie- en gasbedrijven

Het Noorse aandeel Statoil wordt momenteel met één van de hoogste CAPE-ratio's van de olie- en gasbedrijven verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 86 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde aandeel uit de olie- en gassector dat nu circa 25 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese olie- en gasbedrijven

historische koersen

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese olie- en gasbedrijven gemiddeld -2 procent lager staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die -6 procent lager staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 30 en de Europese staat op 81. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 74,24 miljard NOK. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 78,56 miljard NOK bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Statoil in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 6,13 miljard NOK. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,82 NOK over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 103,76 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,02 NOK. Statoil's dividendrendement komt dus op 0,54 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 23 NOK

De meest recente adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Independent Research, Credit Suisse en M.M. Warburg & Co..

Statoil's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 625,46 miljard . Het aandeel Statoil was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Statoil 6 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 179 en de 235 NOK. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 58 procent hoger.

Historische koersen Statoil voorbije 10 jaar

beurskoers statoil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.