Axiata en Telenor fuseren Maleisische draadloze operaties in een deal van $ 15 miljard

  • Axiata Group (OTCPK:AXXTF) en Telenor Group (TELNY) bundelen hun mobiele activiteiten in Maleisië in een deal van $15 miljard.
  • Dat volgt op eerdere besprekingen om hun Celcom Axiata en DiGi.com, de nummer 2 en nummer 3 providers van het land, samen te voegen tot Celcom Digi Berhad, een nieuwe marktleider.
  • Elke partij zal 33,1% van het gecombineerde bedrijf bezitten, met een geschatte jaarlijkse omzet van $ 3 miljard met een kernwinstgevendheid van $ 1,4 miljard en een abonneebestand van ongeveer 19 miljoen.
  • De bedrijven zeggen dat de gefuseerde entiteit een "pre-synergie" eigen vermogen heeft van bijna 50 miljard ringgit (ongeveer $ 12,1 miljard).

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Fornebu op 115.85 miljard NOK. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 122.81 miljard NOK verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Telenor Group Group in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 11.8 miljard NOK. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 8.51 NOK verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 17.02 te liggen.

    Fors dividend Telenor Group Group

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 9.3 NOK. Telenor Group Group's dividendrendement bedraagt dus momenteel 6.42 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een relatief royale 4.1 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 7 oktober een interimdividend van 4000 NOK uit zal gaan keren.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 208.94 miljard NOK. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 138 en de 161 NOK.

    Koershistorie Telenor Group Group 2007-2021

    fundamantele data telenorgroup

    Het aandeel sloot vrijdag op 144.85 NOK.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.