Analisten zien toekomst UnitedHealth zonnig in

Het gros van de analisten stelt dat het aandeel UnitedHealth (onderdeel van de Dow Jones Industrial Average) momenteel ondergewaardeerd is. Ze duiden op de enorme groeiperspectieven van de Amerikaanse gezondheidszorg. Dit mede door de opkomst van meer digitale medische diensten.

Een recent onderzoek stelde dat ruim 60 procent van de Amerikanen online medisch advies prefereren boven fysieke bezoeken bij artsen en ziekenhuizen. UnitedHealth heeft met haar online platform Optum een forse voorsprong op de concurrentie. Het onderdeel Optum zorgt nu voor 36 procent van UnitedHealth’s omzet. Recent steeg de omzet van Optum in het tweede kwartaal van 2017 nog met een gigantische 40 procent. De bezorgdienst OptumCare zorgt ook voor een forse omzetboost bij het bedrijf. Deze dienst is nu in 28 Amerikaanse steden beschikbaar en UnitedHealth is voornemens om dit uit te gaan breiden. Veel analisten hebben mede daarom hun taxaties voor de resultaten over 2017 en 2018 opwaarts bijgesteld.

Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 200,51 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 184,84 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten United Health Group in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 9,63 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9,87 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 19,93.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,46 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 1,25 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,20 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt United Health Group 's beurswaarde 187,48 miljard dollar.

Historische koersen United Health Group afgelopen 10 jaar

financiele analyse unitedhealthgroup

Het aandeel sloot dinsdag op 196,73 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.