Analisten blijven Boeing roemen ondanks al forse koerswinst dit jaar

Zoals we de laatste maanden ook al melden noemen veel analisten het aandeel Boeing ondergewaardeerd. Het bedrijf staat steeds meer in de belangstelling op Wall Street en wordt vooral geroemd in verband met haar sterke dividendbetalingen. Over de afgelopen 25 jaar verhoogde het bedrijf 14 maal haar dividend per aandeel. Bij het onderdeel burgerluchtvaart nemen de orders fors toe door het gestegen luchtvaartverkeer. Diverse analisten verwachten dat in 2035 het mondiale luchtvaartverkeer voor burgers op 7,2 miljard zal liggen. Dit is het dubbele van het niveau in 2016.

Verder verwachten veel analisten dat Boeing ook zal profiteren van de groei in Azië. Ook kondigde president Trump aan om zijn defensiebudget met 10 procent te verhogen in 2018. Dit zou vermoedelijk voor Boeing ook meer orders op kunnen leveren. Ten slotte stellen veel analisten dat het bedrijf ook veel kan gaan profiteren van de belastingverlagingen. Dit jaar staat het aandeel al ruim 54 procent hoger en is daarmee één van de beste Amerikaanse megacaps.

De omzet van Boeing over dit jaar komt uit op 91,9 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 94,57 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 6,2 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9,99 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 24,92.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5,64 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 2,27 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op een summiere 0,71 procent.

Laatste taxaties rond de 25 dollar

NIBC, Beursexpres en SNS Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Boeing 's marktkapitalisatie 165,99 miljard dollar.

Historische koersen Boeing van 2007 tot 2017

financiele analyse boeing

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.