CGG Veritas voert dit jaar de rode lantaarn aan in olie- en gassector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koersdaling van 65 procent tot één van de meest verliezende aandelen bij de olie- en gassector. Het doorsnee aandeel uit de olie- en gassector leverde de dit jaar een winst op van 18 procent. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn onder andere Southwestern Energy , QEP Resources en Denbury Resources . Bij de sectorwinnaars horen onder andere Saipem , Questerre Energy en Odfjell Drilling.

Rendementen CGG Veritas versus olie- en gassector

aandelenanalyse

Buy & hold rendementen aandeel CGG Veritas over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 99 procent. Vanaf 2012 staat het aandeel op een verlies van 99 procent. Over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese olie- en gassector

koersdata

De sector kost nu 20 maal de winst per aandeel. De sector kost 4,66 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 7 procent hoger en sinds 2007 11 procent hoger.

De omzet van CGG Veritas over dit jaar komt uit op 1,22 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten CGG Veritas in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 379 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 14,18 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -0,34 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 0,72 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt CGG Veritas 's beurswaarde 53,56 miljoen euro.

Koershistorie CGG Veritas 2007-2017

fundamenteel onderzoek cggveritas

Om 13.39 koerst het aandeel 2,92 procent hoger op 4,79 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.