Nog steeds groeipotentieel Microsoft

Ondanks eerdere berichten over een tanend groeipotentieel bij Microsoft stellen veel analisten dat het aandeel nog steeds ondergewaardeerd is. Het aandeel Microsoft behoort al langere tijd tot de uitblinkers in de Dow Jones . Het tanende groeipotentieel werd vaak toegewezen aan het einde van de transformatie naar clouddiensten dat nu na 3 jaar is afgerond. Diverse analisten stellen dat de techreus uit Redmond (VS) juist aan het begin staat om de vruchten te gaan plukken van deze transitie. Daarnaast zouden er 'achter de horizon' nog meer groei-impulsen voor het bedrijf zijn.

Onlangs stelde Kim Forrest van het Amerikaanse researchhuis Fort Pitt Capital dat Microsoft nog steeds in de beginfases is van haar migratiecyclus. Steeds meer bedrijven zullen er toe overstappen om meer data naar de clouddiensten van Microsoft over te zetten. Microsoft zou volgens haar jaarlijks ruim 20 miljard aan haar clouddiensten verdienen. Daarnaast verwachten veel analisten dat Microsoft enorm kan gaan profiteren van de vraag naar diensten/producten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Eerder dit jaar stelde het bedrijf dat dit haar top prioriteit gaat worden.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 104,32 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 89,95 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 24,42 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Microsoft 's resultaat per aandeel op een winst van 3,17 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,8.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,7 dollar. Microsoft 's dividendrendement komt neer op 2,25 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,14 procent.

Laatste taxaties rond de 64 dollar

RBC Capital Markets, Independent Research en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Microsoft ' nu rond de 589,04 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 75,44 dollar.

Historische koersen Microsoft

financiele analyse microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.