Potentieel General Motors onderschat

Op de beurs heeft het aandeel General Motors weer behoorlijk de wind in de zeilen. Het aandeel noteert nu op een niveau van rond de 38,50 dollar en ligt daarmee op haar hoogste niveau van 2017. Diverse analisten stellen dat de markten het aandeel behoorlijk onderschatten. Zakenbank Morgan Stanley gaf onlangs nog een koersdoel van 50 dollar voor het autobedrijf af. Morgan Stanley gaf aan dat het goed zou zijn dat Cadillac op de Tesla-toer zou moeten om daarmee een concurrent op de electrische markt aan te bieden. Op deze manier zou er veel meer waarde voor de beleggers zijn aldus de zakenbank.

Verder verwachten veel analisten dat General Motors 's groei in China verder zal stijgen. In de VS stegen in augustus de autoverkopen met 4,1 procent. Daarnaast zit ook superbelegger Warren Buffet in het aandeel hetgeen voor veel beleggers een hoop vertrouwen geeft.

De omzet van General Motors over dit jaar komt uit op 147,81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 166,38 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 9,14 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6,13 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 6,31 te liggen.

Fors dividend General Motors

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,5 dollar. General Motors 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,88 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 0,90 procent.

General Motors 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 58,05 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 38,7 dollar.

Koershistorie General Motors 2007-2017

aandeel generalmotors

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.